Kako najti pravega digitalnega oblikovalca?

V današnjem virtualnem svetu vsako podjetje potrebuje digitalnega oblikovalca. Ne glede na panogo, v kateri delujete ali izdelke, ki jih prodajate, boste potrebovali izkušenega in kreativnega oblikovalca. Njegova naloga je skrbeti za privlačno podobo vašega podjetja, ki bo pritegnila pozornost bodočih strank in na ustrezen način predstavila vašo poslovno vizijo, skozi vse stične točke z vašimi potencialnimi strankami.

Zato je ključno, da poiščete profesionalnega oblikovalca, ki bo kos tej nalogi in ima izkušnje z oblikovanjem, ki ga potrebujete. V nadaljevanju našega članka si preberite ključne korake, ki vam bodo olajšali iskanje novega sodelavca.

Kaj si želite?

Preden se brezglavo zaženete v iskanje grafičnega oblikovalca, se vprašajte, kaj si želite. To vam bo olajšalo izbiro, saj boste vedeli, kaj točno iščete in kako vam lahko pomaga vaš bodoči oblikovalec. Ali boste njegovo pomoč potrebovali zgolj za en projekt ali želite z njim sodelovati dolgoročno? Ali želite celostno podobo podjetja ali iščete nekoga, ki bo za vas pripravil spletno stran ali izdelal vizitke?

Razmislite tudi o vašem proračunu, saj je od tega odvisno, koga lahko najamete – izkušeni grafični oblikovalci seveda zaračunajo veliko več kot tisti, ki so komaj začeli svojo kariero. To pa seveda ne pomeni, da novim oblikovalcem ne smete dati priložnosti, saj vas lahko popolnoma osupnejo! Od zahtevnosti vašega projekta je odvisno, kako izkušenega oblikovalca potrebujete in kakšne sposobnosti mora imeti.

Pred iskanjem vašega bodočega zaposlenega se torej vprašajte, kaj od njega pričakujete in pri čem vam lahko pomaga. Izdelajte si načrt projekta, kjer zapišite vse, od vašega proračuna, roka oddaje, idej do zahtev. Zraven lahko dodate primere obstoječih projektov, ki so vam všeč in jih lahko pokažete oblikovalcu, da bo imel lažjo predstavo o tem, kaj iščete. Skrbno pripravljen načrt projekta in jasno začrtani cilji vam bodo olajšali vaše iskanje.

Po takšnih načelih delujemo tudi v tem studiu pri vsakem novem projektu. Le tako lahko zagotovimo najvišjo kakovost dostavljenih izdelkov.

Uporabite različne strani in platforme

Večina podjetij nove sodelavce najde z objavo oglasa o prostem delovnem mestu na portalih za iskanje zaposlitve. Kljub temu, da lahko na tak način z lahkoto najdete nove zaposlene, pa si pri lovu na oblikovalca lahko privoščite malce več kreativnosti. Nenazadnje vam grafični oblikovalci svoje delo nevsiljivo predstavljajo na vsakem koraku, ki ga naredite na spletu. Vsako spletno mesto je bilo namreč najverjetneje izdelano in urejeno z njihovo pomočjo.
Svoj oglas lahko objavite na specifičnih platformah za grafične oblikovalce. Pri ustvarjanju oglasa si pomagajte z načrtom projekta, ki ste ga izdelali v prvem koraku. Na tovrstnih platformah lahko tudi poiščete razpoložljive oblikovalce in preletite njihove portfelje ter sami izberete primerne kandidate.

Objava oglasa je le ena od možnosti, saj lahko grafične oblikovalce najdete tudi na socialnih omrežjih, kot so Instagram, LinkedIn in Facebook. Med brskanjem po spletu lahko odkrijete tudi podjetja z grafično podobo in dizajni, ki poosebljajo vaše želje. Pozanimajte se, kdo so njihovi oblikovalci ter jih kontaktirajte za morebitno sodelovanje.

Kako izbrati pravega kandidata?

Portfelji grafičnih oblikovalcev vam bodo razkrili, ali so pravi za delo na vašem projektu. Vzemite si čas in skrbno preučite njihovo delo, saj boste tako dobili vpogled v njihove izkušnje, sposobnosti in slog oblikovanja. Poiščite kandidate, ki imajo v portfelju projekte, podobne vašim željam, saj boste tako vedeli, da imajo potrebne izkušnje.

Preden izbrane oblikovalce povabite na razgovor, preverite ali so dosegljivi za takojšnje delo in kakšna je njihova cena. Med intervjuji boste dobili pravo sliko o kandidatih in potencialnem sodelovanju. Izrazite svoje želje in zahteve ter jim povejte vaše zamisli o projektu. Povprašajte jih o preteklih izkušnjah ter se pozanimajte o procesu njihovega oblikovanja.

Ne pozabite, da pri iskanju pravega oblikovalca niso pomembne samo njegove sposobnosti in opravljeni projekti. Izbrati morate nekoga, ki odlično komunicira, je navajen timskega dela in sodelovanja ter spoštuje roke oddaje in pomembne datume. Pri intervjujih se zanesite tudi na lastne občutke, saj vam pogovor z oblikovalcem lahko razkrije, kakšen je kot človek. Ključno je, da najdete nekoga, ki bo spoštoval vaše želje in bo odlična izbira za podjetje.

Našo ekipo sestavljajo izkušeni digitalni produktni oblikovalci, ki imajo posluh za individualne zahteve in bodo vaše ideje oblikovali v privlačne koncepte. Stremimo k uresničevanju vsake zamisli naših strank in grafične zagate preoblikujemo v virtualne uspešnice. Izpolnite naš obrazec, da lahko skupaj poiščemo rešitev za vaše podjetniške izzive.

Nedavno objavljeno

Pritegnite pozornost s prvim prelomom spletne strani

Vsebina nad prvim prelomom spletne strani je izjemno pomembna, saj je to prva stvar, ki jo bodo obiskovalci vaše spletne strani videli. To je prva priložnost, da jih pritegnete in jim ponudite, kar iščejo.

Z UX do višjih konverzij v spletnih trgovinah

Vsak lastnik spletne trgovine si želi doseči visoke stopnje konverzije na svojem spletnem mestu. Če bi radi izboljšali vaše obstoječe stanje in povišali vašo konverzijo, je rešitev preprosta – zagotovite sijajno uporabniško izkušnjo (UX).

Nedavno objavljeno

Pritegnite pozornost s prvim prelomom spletne strani

Vsebina nad prvim prelomom spletne strani je izjemno pomembna, saj je to prva stvar, ki jo bodo obiskovalci vaše spletne strani videli. To je prva priložnost, da jih pritegnete in jim ponudite, kar iščejo.

Z UX do višjih konverzij v spletnih trgovinah

Vsak lastnik spletne trgovine si želi doseči visoke stopnje konverzije na svojem spletnem mestu. Če bi radi izboljšali vaše obstoječe stanje in povišali vašo konverzijo, je rešitev preprosta – zagotovite sijajno uporabniško izkušnjo (UX).

Vsak piksel šteje

Vsak piksel šteje